Сублимационен печат

Сублимационен печат

Сублимационен печат:

Означава преход на мастилата от твърдо състояние в газообразно под въздействие на висока температура. Резултатът е  пренасяне на изображението върху изделието, което желаете да напечатате. Материалът на изделието трябва да съдържа  полиестер или да има специално покритие. При нагряване примерно до 190С молекулите на полиестера се „отварят“ и сублимационните мастила, които в това време се намират в газообразно състояние могат да проникнат в материала. След прекратяване на въздействието на високата температура, молекулите на материала се свиват, и така изображението остава върху материала предназначен за отпечатване. i
Мит е, че сублимационен печат се поставя само върху бяло. Да на бял фон наистина  печата става много по-красив и реален. Но няма проблем да се печати и на други по-тъмни цветове, като наистина тъмните, като черно, лилаво, индиго, тъмно синьо трябва да се избягват. Това е така защото, цветът на мастилата след нанасяне, се определя от отразителната способност на материала върху, който са нанесени.
Сублимационен печат

може да се постави върху практически всичко, стига материала, който сте подготвили да има полиестерно (сублимационно) тениски с разцветкипокритие. Голяма част от персоналните подаръци, както и рекламните материали се правят със сублимация. Снимката която искаме да поставим се отпечатва на специална сублимационна хартия, посредством принтер. След това, напечатания с изображението лист, се поставя върху изделието, което желаете да бъде напечатано. Изделието заедно със закрепения на него лист се поставя в термопреса, която чрез затопляне и натиск предава отпечатъка от листа върху изделието, било то чаша , тениска, скална плочка, или дори дърво.  В нашият магазин, ще намерите изобилие от облекла(които съдържат полиестер), чаши, пъзели, и много други предложения, дизайна на които можете да направите сами!

 Доволни сте от нас, Харесвате нашите продукти, Харесайте ни и във Фейсбук