ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И БИСКВИТКИТЕ

АРХОН 7 ООД поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте и възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим Ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политика за защита на личните данни и бисквитките, която можете да видите във всеки един момент, като потърсите линка ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И БИСКВИТКИТЕ, в долната част на всяка една наша страница.

Какво регламентират тази Политика за защита на личните данни и на какво законово основание.

От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото ни на неприкосновеност, да защити личните ни данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които АРХОН 7 ООД прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са:

Да Ви информираме какви данни използваме.

Да Ви информираме защо ги използваме.

Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като промоционални бюлетини.

Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на Вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“(заличени). В допълнение, можем да ви предоставим данните за сваляне, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.

Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме вашите данни.

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

Какви данни събираме ние от нашите потребители с изрично получено съгласие от Вас като клиенти и защо, с каква цел ги събираме:

От www.kyk0.com: Име; имейл адрес (за обратна връзка и потвърждаване на поръчката, а също така за удостоверяване на самоличноста Ви в бъдеще когато си поискате личните данни и ако желаете те да бъдат изтрити, и за получаване на промоционални бюлетини);

адрес за доставка на стоката (не е задължителен при регистрация, но името, телефонният номер и адреса се изискват с цел доставка на поръчаната стока и се предоставят на желаният от Вас куриер);

телефонен номер (за потвърждение и доуточнаване, и получаване на поръчаната стока);

вайбър (не е задължителен при регистрация, но на него Вие получавате снимков материал на готовия щампиран артикул от онлайн магазина и промоционални бюлетини);

IP адрес; Държава (за установяване дали сте гражданин на ЕС).

От www.1nti.com: Задължително при регистрация Вие предоставяте:Име; имейл адрес; IP адрес; Държава (за обратна връзка и използаване на услугите ни, а също така за удостоверяване на самоличноста Ви в бъдеще когато си поискате личните данни и ако желаете те да бъдат изтрити, и за получаване на промоционални бюлетини);

По време на процеса на участие в нашите Услуги, Вие може да изберете да предоставите по Ваше желание някой от следните допълнителни лични данни, които стават публично достъпни: Facebook; Twitter; Местонахождение; Ако сте фирма и сте пожелали да споделите-име,адрес,телефон,имейл адрес,сайт.

Публично достъпна информация: Когато публикувате обява или артикул за продажба чрез нашите Услуги, можете да изберете да направите определена лична информация видима за други потребители на Платформата. Това може да включва Вашето име, фамилия, имейл адрес, местоположение и номер за контакт. Моля, имайте предвид, че всяка информация, която предоставяте на други потребители, винаги може да бъде споделена от тях с трети лица, така че моля, направете това по своя преценка и на свой риск.

От www.archon7.com: Име; имейл адрес; IP адрес; Държава; телефонен номер (събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на хостинг услуги, регистрация на домейни, използване на виртуални и наети сървъри, за издаване на фактури, за връзка с Вас и изпълнение на договорените условия, за закупуване на услуга, изпращане на бюлетини).

АРХОН 7 ООД не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за Вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании,( освен когато това се налага, например за да ви изпратим желаната пратка-заявена на www.kyk0.com). Вашите данни са достъпни за управителите на АРХОН 7 ООД, които ги администратират и имат задължението и грижата за тяхното опазване.

БИСКВИТКИ (COOKIES) И ПОДОБНИ ТЕХНОЛОГИИ

За да сме сигурни, че получавате най-подходящата информация и най-добрите услуги, когато посещавате нашите интернет страници: archon7ltd.com; kyk0.com; 1nti.com (наричани за краткост „Интернет страниците“ или „Сайтовете“), информация и данни ще бъдат събирани чрез употреба на т. нар. „бисквитки“ (cookies).

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър.

Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки.

Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време.

Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство.

Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта.

Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

Ние можем да използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки (essential cookies).

Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтът да изпълнява своите функции.

Използваме тези бисквитки например:

За да установим автентичността и самоличността на нашите потребители, когато те използват нашия Сайт, така че да можем да предоставим нашите услуги;

За да можем да изпълняваме нашите Общи условия и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies):

Тези бисквитки не са строго необходими, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване с нашите Интернет страници. Използваме тези бисквитки например:

За да запомним Вашите предпочитания, така че да не е нужно всеки път да вкарвате информация, която вече сте предоставили (например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги);

Сесийни бисквитки.

Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например:

За да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия Сайт, без да е необходимо отново да се логвате;

За да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия Сайт, за да използвате услугите ни;

Как ние използваме бисквитките?

Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим нашите Интернет страници по-приятни и лесни за използване от потребителите и за да можем да Ви осигурим персонализирани препоръки.

Как се изтриват бисквитки?

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не.

Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка.

Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на части от нашите Сайтове да функционират правилно.

Промени в нашата политика за бисквитките

Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница. Моля, влизайте понякога за да ги преглеждате.

При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл.

С радост приемаме всякакви въпроси, коментари и искания, свързани с тази Политика за бисквитките.

Изпращайте ги на: [email protected]; [email protected]om[email protected].

Тази политика е осъвременена за последен път на 25.05.2018.г.

Защо събираме Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие декларирате, че ни предоставяте доброволно във връзка с използването на сайтовете ни изброени по-горе и включително за следните цели:
Създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на сайтовете;

Статистически цели;

Обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;

Изпращане на снимков и информационен бюлетин при изразено от Вас желание;

Счетовидни цели;

Издаване на фактура (дори и на физическо лице ако то желае,но трябва да предостави ЕГН);

Когато трябва да изпълним договорът, който сме сключили или предстои да сключим с Вас.

Защита на информацията

Съхраняваме информацията при нас, тя се запазва физически на собствени сървъри, за съхранение на данните на територията на Република България.

Разполагаме с електронни и процедурни защитни средства, които съответстват на нашите законови задължения по отношение защитата на информацията за Вас. Използваме защита чрез криптиране SSL , а също и клаудфлеър (защита зрещу DDoS и хакери).

Колко време съхраняваме информацията

Съхраняването на данните продължава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение.

Прилагаме следните срокове за съхраняване на различните типове лични данни според тяхната цел, а именно:

Съхраняваме  Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в дадените сайтове. Полагаме необходимите грижи да изтрием и унищожим всички Ваши данни, без ненужно забавяне при изявено Ваше желание в рамките на 30 дни.

Съхраняваме Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазин kyk0.com, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

Съхраняваме личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на Вашите лични данни, моля свържете се с нас: [email protected]; [email protected][email protected].

Не събираме лични данни, които:

Разкриват расов или етнически произход;

Разкриват политически, религиозни или философски убеждения;

Разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

Се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.

Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 18 години и не събираме съзнателно лични данни на  лица под 18-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 18 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

Права на субектите на данни според GDPR

Право на достъп до личните Ви данни: имате право да получите потвърждение от нас дали се обработват лични данни за Вас и, ако случаят е такъв, имате право на достъп до личните данни и информация.

Право на поправка на лични данни: ако откриете, че личните данни, които обработваме за Вас, са неточни, може да ги смените от платформата на сайта  или да се свържите с нас.

Право на изтриване на лични данни (правото да бъдете забравени): при определени обстоятелства, като например ако личните Ви данни са обработени незаконно или сте оттеглили съгласието си (ако обработката на личните данни е базирана на съгласие), имате право да поискате и да получите изтриване на личните Ви данни от наша страна, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.

Право на подаване на жалба в контролен орган: имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни от нас в съответния контролен орган. Молим Ви преди това да се свържите с нас за да се опитаме да разрешим възникналите проблеми.

Информация относно компетентния надзорен орган:

Наименование: Комисия за защита на личните данни;

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2;

Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2;

Телефон:02 915 3 518

Email: [email protected][email protected]

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Контакти:

АРХОН 7 ООД; ЕИК/БУЛСТАТ :202792140;

Седалище и адрес на управление: гр.Белене5930;ул.Малчика19;

Адрес за кореспонденция и дейност: гр.Пловдив4004;ул.Славееви гори 47

Телефон: 00359 878 255 444 или 00359 879 48 44 40

Имейл адрес: [email protected]; [email protected][email protected]

Оля Зайкова

 

“Услуги” означава всички продукти, услуги, съдържание,  характеристики, технологии или функции и всички свързани уебсайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

“Платформа” означава уебсайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.

“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).

“Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

Основният администратор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е АРХОН 7 ООД. Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите Услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

Всички бъдещи промени в ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И БИСКВИТКИТЕ ще бъдат публикувани на тази страница. Моля, влизайте понякога за да се запознаете с тях и за да ги преглеждате.

При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл.

Публикувано на 25.05.2018.г.