Най – скъпите тениски в света

Най – скъпите тениски в света

Най – скъпите тениски в света

Тениските обикновено са евтини дрехи, но разбира се, и тук има колекционери, които могат да надуят цените до безобразие.

Има хора, които държат да притежават най-скъпите вещи, независимо от сумата, която трябва да платят. Желанията на всеки човек са различни, но парите, които плащат наистина са безумно високи.

Вижте най-скъпите теникси в света:

5.Run-D.M.C. „My Adidas“ T-shirt – може да достигне 13 000 долара

Тази тениска е произведена през 80-те години и е промоционална за концерт на Run DMC. Тя обаче е придобила колекционерска стойност за феновете на рапърите. На гърба й има общо лого на Run DMC и Adidas.

4.Джон Ленън тениската Home – 16 400 долара

Тази тениска била подарена на Ленън от Ричард Рос, собственик на вече несъществуващия ресторант Home, в който Ленън и Йоко Оно често ходели. Ленън я е носел на много концерти и тя станала толкова популярна, че дори днес се правят репродукции на тениската.

3.Тениска на Hanes/UNICEF по случай Олимпийските игри през 1996 – 42 000 долара

През 1996 Hanes и UNICEF си партнират и продават на търг тениски, с които събират средства за да помагат на деца в държави, раздирани от войни.

При търговете се събрани 1 милион долара от продажбата на тениски.

2.Тениска за 250 000 долара

Тениската е със златни нишки, изработена е специално от майстор тъкач за индийски бизнесмен за скромната сума от 250 000 долара. Теглото на тениската е зашеметителните 3.3 кг. Направена по италиански метод, подплатена с коприна, тениската е направена от екип от 16 души, които са се трудили повече от две седмици.

1.Уебсайт, който носи името themostexpensivetshirtintheworld.com, продава тениска за 400 000 долара. Точно така, 400 000 долара за тениска, пише CNBC.

Това поражда доста сериозни дилеми.

Човек къща ли да си купи, или тениска?

Lamborghini или тениска?

Да се запише да учи в престижен университет или да си купи тениска?

Британският производител на тениската оправдава цената с това, че се прави от 100% органичен памук. Те също така твърдят, че в процеса на производство се използва единствено електроенергия от възобновяеми източници, което намалява въглеродния й отпечатък с 90%. Освен това към тениската има пришити 16 диаманта с общо тегло девет карата.

От компанията твърдят, че по-зеленият производствен процес, използван от нея, удължава времето за производство на една тениска до четири седмици.

Засега не е ясно, дали някои си е купил вече такава тениска, но ако имате желание, не се притеснявайте. Тениските имат едногодишна гаранция. Тя обаче не покрива неправилното ползване, случайното им повреждане, загуба или кражба.

 

Източници:

1.https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/nay-skapata-teniska-v-sveta-struva-42-000-dolara/

2.https://profit.bg/svezho/nay-skapata-teniska-v-sveta/

  1. ps://dariknews.bg/novini/liubopitno/pet-ot-naj-skypite-neshta-v-sveta-video-2030092